top of page

5 morsomme fakta om strikking: Fra faraoenes sokker til vinglassets magiHvis du noen gang har lurt på om strikking kan være din skjulte superkraft, har du kommet til riktig sted. Velkommen til min fargerike (og litt sprø) verden av garn, glitter og selvfølgelig, kongelige strømper!


Garnets glemte historie

  • Funfact #1: Sokker for en farao? Første gangen strikking dukket opp var faktisk i det gamle Egypt! Så det ser ut som at selv mumiene ønsket seg et par varme sokker! Kanskje de følte en liten bris i pyramidene?

  • Funfact #2: Dronning Elizabeths sokkebesettelse. Jeg lurer på om hun noensinne prøvde dem med hæler? Visste du at Dronning Elizabeth I hadde en liten forkjærlighet for strikkede strømper? Hun visste virkelig hvordan man rocka i strikkestrømper. Det var den gangen alle ville følge kongelig mote. Så strikking er absolutt kongelig!

Strikking i det 21. århundre: Fra pinner til fest

  • Funfact #3: Strikk & Nipp. Strikkeklubber over hele verden tar nå en ny vri med "strikke og nipp"-kvelder. For hva er vel bedre enn garn og et glass rosé?

  • Funfact #4: Mannfolk med masker. Ikke undervurder mennene i strikkesamfunnet! De har tatt strikkepinnene med storm og skapt noen seriøst stilige kreasjoner og viser at strikking ikke er bare for damer. Faktisk har flere menn oppdaget gleden av å strikke. Og de er utrolig dyktige! Fra designere til hverdagshelter, disse herrene viser at strikking virkelig er for alle. Jeg har møtt mange menn som deler denne lidenskapen, og jeg elsker den kreativiteten og entusiasmen de bringer til fellesskapet. Herrer, jeg heier på dere!

Min egen reise har lært meg én ting: Strikking er 90% glede, 5% forvirring over mistede masker, og 5% håp om at ingen legger merke til den lille feilen. Og hvis du vil se hva jeg snakker om, ta en titt på min Instagram-side. Det kan, eller kan ikke, inneholde bilder av meg som prøver å bruke strikkede strømper som votter.

Garnets gåter

  • Er det bra å strikke? Absolutt! Med mindre du prøver å strikke mens du står på rulleskøyter... Ikke prøv det.

  • Er strikking sunt? 100%! Men husk, en overdose garn kan føre til en eksplosjon av ufærdige prosjekter i stuen din.

  • Blir man slank av å strikke? Vel, armmusklene dine vil definitivt få en treningsøkt! Men skal vi bare kalle det "emosjonell slanking"?


Så husk, livet er for kort til å strikke med kjedelig garn! 🧶🥂👑
PS: Har du spørsmål, tips eller vil dele ditt siste mesterverk? Send meg en e-post på solfrid@soldesignart.no. Jeg elsker å høre fra deg! 🌈🧶💌


Strikk deg lykkelig med kunnskap og lidenskap!Klem fra Solfrid!

Komentarze


bottom of page