top of page

Hvorfor koster en strikkeoppskrift så mye?


Det er jo bare noen linjer med tekst!"

Dette spørsmålet har du kanskje stillt deg mens du har bladd deg gjennom de nyeste strikkeoppskriftene på soldesignart.no, eller hos andre strikkedesignere. La meg forklare deg grunnen (med en smule humor og et skjevt smil).


1. Kaffekassen: Tenk deg de utallige timer en designer sitter foran en skisse, prøvestrikk, og notatbok. Uten kaffe, ville nok denne prosessen ha tatt en evighet – eller, hvem vet, kanskje aldri blitt fullført i det hele tatt! Så en del av prisen? Den går til den livsnødvendige kaffekassen.


2. Hjernefitness: Å designe en oppskrift er ikke bare å skrive ned noen masker. Det er som å løse kryssord, Sudoku, og en Rubik's kube samtidig. Designerens hjerne er konstant på treningsstudio. Og som med alle treningsprogrammer, er det visse medlemskapskostnader involvert.


3. Garngråt: For hvert nøste som ender opp i en floke eller et mislykket prosjekt, blir det utgytt en tåre. Tørkepapir for disse tårene? Ikke gratis!


4. Og nå, alvoret: Bak enhver oppskrift ligger det timer med arbeid, kreativitet, prøving, feiling, og ja – enda mer prøving. Det er lidenskap og kunnskap, komprimert til et dokument som gjør det mulig for deg å lage et kunstverk med dine egne hender. For mange designere, meg inkludert, er dette mer enn en hobby; det er en karriere, et levebrød.


Så, neste gang du ser prisen på en strikkeoppskrift, husk at det du egentlig kjøper er kunnskap, erfaring, kreativitet, og noen kopper kaffe. Og kanskje en eller to tårer fra det tapte garnet.


Investeringen? Den er verdt det. Ikke bare for det flotte plagget du vil ende opp med, men for å støtte kunstnere og skapere som gjør denne verden litt varmere, en maske av gangen.Klem fra Solfrid!

Comments


bottom of page